Επικοινωνήστε μαζί μας!

Μπορείτε να χρησιμοποιείτε το παρακάτω email για απορίες, επισημάνσεις και την αποστολή ειδήσεων σχετικών με το περιεχόμενο του blog που θα θέλατε να δημοσιευτούν.

sciencesymmetry@gmail.com

Τετάρτη 6 Φεβρουαρίου 2013

Ο χρυσός κήπος

Μία νέα τεχνική για την ανάπτυξη μικροκαλωδίων είναι η διηλεκτροφόρηση. Το εναλλασσόμενο ηλεκτρικό ρεύμα διέρχεται μέσω ενός διαλύματος μικροσκοπικών σωματιδίων χρυσού σε νερό, παράγοντας ένα καλώδιο το οποίο έχει πάχος ίσο με το ένα εκατοστό της ανθρώπινης τρίχας. Καθώς το σύρμα αυτό γεφυρώνει το χάσμα από τον ένα ακροδέκτη στον άλλο, δίνει χιλιάδες μικροσκοπικά κλαδιά, που θυμίζουν αμπέλι που αναρριχάται σε τοίχο.

Φωτογραφία από τον Hermanson και τον Simon Lumsdon

Ο μεταπτυχιακός φοιτητής του Πανεπιστημίου του Delaware, Kevin Hermanson, επικεφαλής συντάκτης της επιστημονικής εργασίας που περιγράφει τη μέθοδο, δημιούργησε δίκτυα από συνδεδεμένα τέτοια καλώδια που πιθανότατα μπορούν να χρησιμοποιηθούν για την κατασκευή μικροκυκλωμάτων υπολογιστών, ωστόσο ρεύμα υψηλής έντασης θα μπορούσε να τα καταστρέψει. Σύμφωνα όμως με τον Hermanson, εάν τα σωματίδια χρυσού παραμείνουν στο νερό, τα καλώδια  θα επανασυναρμολογηθούν επαναφέροντας τη ροή του ρεύματος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου